Στον αρμόδιο εισαγγελέα Τρικάλων οδηγούνται σήμερα το πρωί τα τρία άτομα που συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη φονική έκρηξη και πυρκαγιά με τις πέντε αδικοχαμένες εργαζόμενες γυναίκες, στο εργοστάσιο της εταιρείας παραγωγής μπισκότων στα Τρίκαλα.
Βαρύ το κατηγορητήριο
Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο τεχνικός ασφαλείας και ο τεχνικός βάρδιας. Οι συλληφθέντες απολογήθηκαν χθες το απόγευμα στους αξιωματικούς της ΔΑΕΕ . Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση έκρηξης και εμπρησμό από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για τα παραπάνω αδικήματα, καθώς από την αυτοψία στο εργοστάσιο εντοπίστηκαν στο χώρο του υπογείου σωλήνες προπάνιου οι οποίοι είχαν υποστεί διάτρηση. Υπενθυμίζεται ότι στο προαύλιο του εργοστασίου υπήρχαν δύο μεγάλες δεξαμενές με προπάνιο, από όπου γινόταν οι εφοδιασμός με σωληνώσεις στο χώρο της παραγωγής. Παράλληλα, φέρεται να υπάρχουν καταθέσεις εργαζομένων οι οποίοι αναφέρουν ότι μύριζε αέριο στο χώρο του εργοστασίου εδώ και μέρες και είχαν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Μετά τις τρεις συλλήψεις για την τραγωδία στη μπισκοτοβιομηχανία η εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση όπου αναφέρει πως «η σύλληψη του ιδιοκτήτη της εταιρείας, υπό την ιδιότητά του ως νομίμου εκπροσώπου και των δύο στελεχών της πραγματοποιήθηκε βάσει της προβλεπόμενης στο νόμο διαδικασίας».
Thesseconomy Οικονομία – Επιχειρείν
