Friday , 19 April 2024

Τραγωδία των Τεμπών: Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο σταθμάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας. Ο συμβασιούχος, στις 10 το πρωί προσήλθε στον εφέτη ανακριτή και απολογήθηκε με πολυσέλιδο υπόμνημα. Επίσης απάντησε στις ερωτήσεις που του έκανε ο εφέτης.

Τί υποστήριξε
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συμβασιούχος σταθμάρχης υποστήριξε ότι ήταν επικουρικός, δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ τον πίνακα και πάντα βρισκόταν σε βάρδια με ακόμα έναν σταθμάρχη, εκτός από μία φορά στο σταθμό του Βόλου. Η υπερασπιστική του γραμμή κινήθηκε γύρω από την σύμβαση του, η οποία αναφέρει ότι υποχρεούται να εργάζεται έως τις 22.00 το βράδυ. Επίσης κάλεσε ως μάρτυρες δύο γυναίκες συναδέλφους του.

Συνεχίζονται οι απολογίες

Αύριο, Τρίτη 28 Μαρτίου, την πόρτα το ειδικού εφέτη-ανακριτή θα περάσει ο παλαιότερος σταθμάρχης, εκείνος του οποίου η βάρδια έληγε στις 11 το βράδυ αλλά φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα. Ο ίδιος φαίνεται πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 11 το βράδυ αλλά και ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 11, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 11.02 το βράδυ. Ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαρτίου, η απολογία του επιθεωρητή, ο οποίος αναμένεται να ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στη βάρδια, και μέχρι και τις 11 το βράδυ, να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *