Thursday , 28 March 2024

Τραπεζικό «χαράτσι» 160 ευρώ για την προμήθεια POS σε επαγγελματίες

Του Γ. Κατσιάνη

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση τράπεζας να επιβάλλει χαράτσι στην αγορά τερματικού καρτών (POS), αντιστρόφως ανάλογο με τον τζίρο μιας επιχείρησης!

Όπως κατήγγειλε ελεύθερος επαγγελματίας στο thesseconomy.gr, η τράπεζα ζητούσε για την απόκτηση POS το ποσό των 160 ευρώ απ’ όσες επιχειρήσεις είχαν τζίρο πέρυσι ως και 20.000 ευρώ ενώ αντίθετα, η χρέωση αυτή δεν ίσχυε για όσες επιχειρήσεις είχαν τζίρο πάνω από 20.000 ευρώ!

«Επιπλέον, θα έπρεπε κάθε εξάμηνο να καταβάλλεις ένα επιπλέον ποσό 40 ευρώ για έξοδα συντήρησης του POS, γεγονός που καθιστούσε επαχθές το αντίστοιχο κόστος, ειδικά σήμερα όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις υπολειτουργούν, λόγω των περιοριστικών μέτρων», σημείωσε ο επαγγελματίας.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών της αγοράς, με αποτέλεσμα η διοίκηση της συγκεκριμένης τράπεζας να προχωρήσει άρον-άρον στην απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου.

«Είναι απαράδεκτο σε μια εποχή όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάλλονται από την πανδημία, κάποιοι να επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος όσων δίνουν αγώνα επιβίωσης», δήλωσε ο καταγγέλλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *