Thursday , 28 March 2024

Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, που δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και στη συνέχεια να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης, θύμα είναι ο 28χρονος Τόσκο Μποτζατζίσκι, γνωστό στέλεχος οπαδικού συλλόγου της ομάδας Μπότεφ Πλόβντιβ, το οποίο έχει αδελφοποιηθεί με τον αντίστοιχο σύλλογο οπαδών του Άρη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο Έλληνες, 24 και 26 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο συμβάν, καθώς και μία 26χρονη οδηγός, ελληνικής καταγωγής, η οποία παρέσυρε και εγκατέλειψε το θύμα.

Το θανατηφόρο περιστατικό διαδραματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής, στην οδό Μαρία Κάλλας, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και εκτός από τον 28χρονο που έχασε τη ζωή του τραυματίστηκαν άλλοι δυο συμπατριώτες του, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα και τραυματίες συμπατριώτες του είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΡΗ-ΠΑΟΚ. Ένα 24ωρο μετά το ντέρμπι, η παρέα των Βούλγαρων, ενώ περπατούσαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής – και σύμφωνα με πληροφορίες έφεραν πάνω τους διακριτικά αξεσουάρ του Άρη – δέχθηκαν επίθεση από δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και κατά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου του 28χρονου και γι’ αυτό τον λόγο διεξάγεται ιατροδικαστική έρευνα, το πόρισμα της οποίας θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *