Tuesday , 19 March 2024

Τρισάγιο, σιωπηρή πορεία στη μνήμη του Άλκη Καμπανού – Ένας χρόνος μετά τη δολοφονία του

Στα χρώματα του κίτρινου, του πορτοκαλί και του σιέλ θα «ντυθούν» σήμερα, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, οι «ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Μέλη της «Δομής εις το όνομα του Άλκη» θα οργανώσουν ένα ιδιαίτερο δρώμενο στον αύλειο χώρο του μνημείου του Λευκού Πύργου. «Θα στήσουμε έναν προτζέκτορα στο προαύλιο του Λευκού Πύργου, όπου το ρεύμα θα μας το παρέχει ο δήμος. Σε μία ψηφιακή γιγαντοοθόνη με ηχεία θα προβάλουμε εικόνες του Άλκη αλλά και δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τη δολοφονία του. Τέλος -και ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση το κόσμου- θα ακουστεί το τραγούδι το «ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΧΡΩΜΑ» που έγραψε ένα μέλος μας. Το δρώμενο θα ξεκινήσει το αργότερο στις 21:00 το βράδυ. Ταυτόχρονα οι «ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου θα φωταγωγηθούν στα χρώματα του κίτρινου, του πορτοκαλί και του σιέλ» τόνισε ο εκπρόσωπος της Δομής για τον Άλκη, Αλέξανδρος Τζιμπιλής.

Τρισάγιο και πορεία στη μνήμη του Άλκη

1η Φεβρουαρίου 2022. O 19χρονος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς επειδή υποστήριζε μία ομάδα. Ο Άλκης έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας. Σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2023 στις 11.00 το πρωί ο Α.Σ. Άρης έχει προγραμματίσει τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού στην οδό που φέρει το όνομά του και στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο.
Το απόγευμα, στις 18:00 έχει προγραμματιστεί σιωπηρή πορεία μνήμης για τον Άλκη από το σημείο της δολοφονίας του έως τον Λευκό Πύργο.
Την ίδια ώρα παιδιά του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς φόρεσαν τις φανέλες των ομάδων τους, με χρώματα έγραψαν στους τοίχους του σχολείου τους τις λέξεις «αλληλεγγύη, συνύπαρξη και αλληλοσεβασμός» και μπροστά από το γκράφιτι με το χαρούμενο πρόσωπο του Άλκη, που κοσμεί από σήμερα το 11ο Δημοτικό Καλαμαριάς, τραγούδησαν με δυνατή φωνή: «Είμαστε όλοι φίλοι καρδιακοί, λέμε όχι στη βία με πυγμή».
Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου συνεδριάζει εκ νέου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, για την οποία κατηγορούνται 12 άτομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *