Saturday , 27 April 2024

“Τσίμπησε” η κίνηση στις αγορές της Θεσσαλονίκης – Αλλαγή στα ωράρια και προαιρετικό άνοιγμα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου με νέα ΚΥΑ

Σαφώς μεγαλύτερη – όχι θεαματικά, αλλά αρκετά – είναι σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας της αγοράς με ελεύθερη είσοδο των πελατών στα καταστήματα (χωρίς ραντεβού) η κινητικότητα και αυξημένες οι αγορές σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες τόσο στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, όσο και στις περιφερειακές όπως της Καλαμαριάς.

Στην μεν Τσιμισκή η κινητικότητα είναι ξεκάθαρα αυξημένη και σχηματίζονται ουρές έξω από καταστήματα γυναικείων αλυσίδων ειδών ένδυσης. Στη Μητροπόλεως επίσης υπάρχει περισσότερη κινητικότητα και αυξημένο – όπως αναφέρουν καταστηματάρχες – αγοραστικό ενδιαφέρον σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη και σε καταστήματα πολύ ακριβών υποδημάτων και οι έμποροι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επόμενες ημέρες.

Αυξημένη κινητικότητα κατέγραψε σήμερα και η αγορά της Καλαμαριάς, με τους περισσότερους καταστηματάρχες να αναφέρουν βελτίωση επισκεψιμότητας και πωλήσεων,αλλά και κάποιους άλλους να λένε ότι δεν έχουν δει σοβαρή διαφορά.

«Υπάρχει σαφώς διαφορά, ο κόσμος κινείται πιο άνετα και δείχνει ενδιαφέρον» ανέφερε στο Thesseconomy.gr η κα.Ε.Π., υπεύθυνη καταστήματος γνωστής εταιρείας τσαντών, ενώ αντιθέτως σε άλλο κατάστημα με τσάντες δεν διαπίστωσαν ιδιαίτερη αύξηση κίνησης. Ικανοποίηση για την αυξημένη σημερινή κινητικότητα εκφράζει και η κα.Μ.Τ. από κατάστημα γνωστής ιταλικής εταιρείας ένδυσης, που αναμένει μεγαλύτερη αύξηση της κίνησης αύριο, Σάββατο.

Για το απόγευμα και για αύριο έχει υψηλότερες προσδοκίες και η κα.Ε.Γ., ιδιοκτήτρια γνωστής και δημοφιλούς μπουτίκ γυναικείας νεανικής ένδυσης στην οδό Πασσαλίδη Καλαμαριά, που δεν είδε «σοβαρές ενδείξεις αύξησης της κίνησης», όπως επίσης και άλλη δημοφιλής μπουτίκ γυναικείας ένδυσης στον πεζόδρομο.

Οι καταστηματάρχες ευελπιστούν, επίσης, ότι παρά την πρώτη «εξόρμηση» των Θεσσαλονικέων στη Χαλκιδική αυτό το Σαββατοκύριακο, που άρχισε ήδη από σήμερα, αύριο θα υπάρξει αυξημένη κίνηση και αγορές, με βοηθό και τον καιρό που σύμφωνα με την ΕΜΥ αύριο αναμένεται να μην ευνοεί τις βουτιές στη θάλασσα.

Αλλαγές στα ωράρια – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα τροφίμων

Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας ορίζεται από τις 7:00 έως και τις 22:30 για τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.α.) με τη νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που ισχύουν από σήμερα 14/5 έως και τη Δευτέρα 24/5 και ώρα 6:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί σε κάθε περίπτωση έως τη 1:00.

Διευρυμένο ωράριο προβλέπεται και για τα εμπορικά καταστήματα από τις 07.00 έως τις 21.00, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης. Τις δύο συγκεκριμένες Κυριακές έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν επίσης τα λιανεμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *