Friday , 19 April 2024

ΥΠΑΑΤ: 19,6 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση ασθενειών των ζώων και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου της χώρας

Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, με την οποία εγκρίνεται πρόγραμμα οικονομικών αποζημιώσεων, ενισχύσεων και λειτουργικών δαπανών που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 19,6 εκατ. ευρώ και προβλέπει την αποζημίωση κτηνοτρόφων για νοσούντα ζώα, την ενίσχυση κτηνοτρόφων για τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να αποφευχθούν νόσοι που πλήττουν το ζωικό κεφάλαιο, καθώς και την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των στελεχών των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου και των Περιφερειών όλης της χώρας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των ασθενειών των ζώων και το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (σε ποσοστό 28%), ενώ το υπόλοιπο ποσό (72%) αποτελεί εθνική συμμετοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *