Thursday , 25 April 2024

Υπεγράφη από τον Μιχ.Χρυσοχοϊδη η σύμβαση για την κατασκευή νέου φράκτη στον Έβρο

Τη σύμβαση για την κατασκευή νέου φράκτη στον Έβρο και την αναβάθμιση και επισκευή του υφιστάμενου τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου υπέγραψε σήμερα με τους εκπροσώπους των τεσσάρων κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Νωρίτερα, ο κ.Χρυσοχοίδης είχε ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για την ανάγκη υλοποίησς του συγκεκριμένου έργου και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι κοινή διαπίστωση της αστυνομίας και του στρατού – είναι ότι υφίσταται ανάγκη για νέο τεχνητό εμπόδιο-νέο φράκτη, στα ευάλωτα σημεία των χερσαίων τμημάτων της ελληνοτουρκικής μεθορίου με πολλαπλό χαρακτήρα, το οποίο:

-Θα συμβάλει στην άμυνα της χώρας και στην προστασία των συνόρων μας.

-Θα λειτουργήσει και ως αντιπλημμυρικό έργο.

Έτσι, όπως σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προστατεύονται οι τοπικές καλλιέργειες αλλά και οι γειτονικοί οικισμοί από πλημμυρικά φαινόμενα που συχνά σημειώνονται στην περιοχή. Παράλληλα, θα εκτελεστούν επίσης χωματουργικά έργα και θα δημιουργηθούν νέοι δρόμοι που θα εξυπηρετούν τον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι έχουν καλλιέργειες κατά μήκος του ποταμού.

Επιπλέον, σε πολλά σημεία του νέου φράχτη δημιουργούνται νέα αναχώματα αντιστήριξης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συντήρησης και επιτήρησής του. το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ περίπου και η παράδοσή του θα γίνει τμηματικά σε διάστημα πέντε έως οκτώ μηνών από σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *