Thursday , 28 March 2024

ΥΠΟΙΚ: Προσπάθεια για επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα ο προϋπολογισμός του 2020

Την προσπάθεια για επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξανόμενης αβεβαιότητας, αστάθειας και κινδύνων, αντανακλά ο προϋπολογισμός του 2020, όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση.

Ο κ. Σταϊκούρας σχολίασε πως αυτή την περίοδο η Ευρώπη διαπνέεται από γενικευμένη αμηχανία, που επιτείνεται από τη διαχείριση του Brexit, την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, των προβλέψεων για ασθενέστερη οικονομική μεγέθυνση, την κατεύθυνση και τις σχέσεις άσκησης νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής. «Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, ο Προϋπολογισμός του 2020 υπηρετεί συγκεκριμένους οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους, λαμβάνοντας υπόψη το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας, αυτό του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και τους περιορισμούς εντός των οποίων λειτουργεί η χώρα» τόνισε.

Οπως είπε πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που αποπνέει αισιοδοξία, αλλά δεν υπερβαίνει τα όρια του ρεαλισμού, ενσωματώνει πρωτοβουλίες ενίσχυσης τόσο της προσφοράς όσο και της ζήτησης στην οικονομία και είναι προσανατολισμένος στην υποβοήθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, μέσω της ενίσχυσης των επενδύσεων.

«Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα Προϋπολογισμό που αποδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία προχωράει με σταθερό και ιεραρχημένο βηματισμό στο ανοδικό σπιράλ της κανονικοποίησης, της αύξησης των βαθμών ελευθερίας και της ισχυροποίησης της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *