Friday , 26 April 2024

Υπομονή ένα μήνα για τη νέα ΣΣΕ συνιστά το υπουργείο Μεταφορών στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ-«Τέσσερις μήνες περιμένουμε», λένε οι εργαζόμενοι και απαντούν με νέα 24ωρη απεργία την 1η Ιουνίου  

Του Γ. Κατσιάνη
 

Σε νέα 24ωρη απεργία, την προσεχή Τετάρτη 1 Ιουνίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Αφορμή για τη νέα κινητοποίηση στάθηκαν οι δηλώσεις στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5» του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, ο οποίος υποστήριξε ότι θα χρειαστούν «δύο ως τέσσερις εβδομάδες για να κλείσει το ζήτημα» της υπογραφής της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

«Από τον Φεβρουάριο κάνουν λόγο για προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων. Όμως από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει τέσσερις μήνες, όχι τέσσερις εβδομάδες», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: «Κάντε λίγη υπομονή»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας, υποστήριξε ότι η συμφωνία μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων για την ΣΣΕ  επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του 2021και το «πράσινο φως» για να τεθεί σε εφαρμογή η νέα συλλογική σύμβαση  άναψε στις αρχές Ιανουαρίου του 2022.

«Πρέπει να εξευρεθούν και τα χρήματα για να καλυφθεί το κόστος, Οι διαδικασίες από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών προχωρούν και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή», δήλωσε στην TV100 ο κ. Σκόδρας.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *