Thursday , 28 March 2024

Υπουργείο Ενέργειας: Στα 24,4 εκατ. ευρώ οι κρατικές επιδοτήσεις ρεύματος για τον Απρίλιο

Συνολικά στα 24,4 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η αξία της επιδότησης του ρεύματος για οικιακούς καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. Τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που θα τεθούν σε ισχύ από την πρώτη ημέρα του Απριλίου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Οι επιδοτήσεις ισχύουν:
Συγκεκριμένα, τα οικιακά τιμολόγια, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:
-Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 15€/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
-Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
-Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 54€/MWh.

Για αγρότες και εμπόρους
Όσον αφορά στις επιδοτήσεις για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται επίσης στα 15€/MWh. Αυτόν τον μήνα το υπουργείο ενέργειας δεν προβλέπει σχετική ενίσχυση για εμπορικούς καταναλωτές και ειδικές κατηγορίας βιομηχανίας όπως ίσχυε τους προηγούμενους μήνες. Στη ΔΕΗ η χρέωση διαμορφώθηκε στα 16,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Η χρέωση για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 17,7 λεπτά ανά KWh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *