Friday , 19 April 2024

Υπουργείο Παιδείας : “Δεν έχει κλειδώσει η παράταση του σχολικού έτους”

“Δεν έχει κλειδώσει η παράταση του σχολικού έτους και δεν έχουμε ακόμη καμία εισήγηση για άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων” δήλωσε η γγ του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα. Μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι η παράταση του σχολικού έτους συζητείται χωρίς ωστόσο να επηρεαστούν οι διακοπές του Πάσχα. Η κ. Γκίκα επεσήμανε ότι δόθηκε η προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών και μαθητών 16 και άνω στα ειδικά σχολεία.

Σύμφωνα με τη γγ του Υπουργείου Παιδείας το άνοιγμα των σχολείων θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. “Επιθυμία μας είναι να ανοίξουν γρήγορα τα σχολεία. Η τηλεκπαίδευση λειτούργησε, έκανε θαύματα αλλά τίποτα δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία” επεσήμανε η ίδια.

Η κ. Γκίκα είπε ότι τα δημοτικά σχολεία ήταν τα τελευταία που έκλεισαν και ότι μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξει πρώτα η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. “Επιθυμία μας είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί εφόσον αυτό είναι εφικτό” είπε η γγ του Υπουργείου Παιδείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *