Friday , 3 May 2024

Υπουργικό συμβούλιο: Επί… τάπητος επιστολική ψήφος, μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη και νόμος για ομόφυλα ζευγάρια

«Σημαντικό βήμα για την ισοτιμία των πολιτών», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι ένα σημαντικό βήμα για την ισοτιμία πολιτών. Αυτό που επιδιώκεται είναι η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων. Πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά. Ισχύει ήδη σε 36 χώρες, σε πέντε ηπείρους και δεν έβλαψε την κοινωνική αρμονία. Ακούστηκαν όλες οι απόψεις της παράδοσης και της εξέλιξης. Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Σέβομαι απολυτά τις θέσεις της Εκκλησίας, αλλά αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις».

Η επιστολική ψήφος
Σε ό,τι αφορά την επιστολική ψήφο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι «μία σημαντική μεταρρύθμιση που διευκολύνει τους Έλληνες να συμμετέχουν στις εκλογές χωρίς έξοδα και χωρίς να μετακινηθούν. Παλινωδία της αντιπολίτευσης είναι η στάση της για την επιστολική ψήφο». Και συνέχισε «η τροπολογία θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές αν απορριφθεί σήμερα. Και τότε θα φανεί ποιος θέλει να διευκολύνει τους πολίτες και ποιος βρίσκει προσχήματα. Οι πολίτες μας ακούν θα κρίνουν και θα συγκρίνουν».

Πιο γρήγορα η έκδοση δικαστικών αποφάσεων
Για τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε «στόχος μας είναι να ξεπεραστούν οι εσωτερικές αδυναμίες του συστήματος και οι δικαστικές αποφάσεις να εκδίδονται πολύ πιο γρήγορα. Οι αξίες μας είναι η μήτρα του συγχρόνου δυτικού πολιτισμού. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο κράτος δικαίου. Είναι γενναία η δικαστική μεταρρύθμιση που προωθούμε. Ολοκληρώνουμε μια διαδικασία που εκκρεμεί χρόνια». Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στο θέμα της ακρίβειας δήλωσε: «Παίρνουμε μέτρα κατά της ακρίβειας και στηρίζουμε τις οικογένειες. Τί νόημα έχει να αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας χωρίς να διαχέεται αυτό στους πολίτες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *