Thursday , 18 April 2024

Υποχρεωτική η επαναπρόσληψη εποχικών εργαζομένων σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία

Του Γ. Κατσιάνη

Το δικαίωμα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης χιλιάδων εποχικών εργαζομένων σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία διασφαλίζει νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο που υπογράφει η γενική γραμματέας Εργασίας, Άννα Στρατινάκη τονίζεται, μεταξύ άλλων ότι «οι εργοδότες-επιχειρήσεις κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, εποχικής λειτουργίας, υποχρεούνται κατά την επαναλειτουργία τους τη θερινή τουριστική περίοδο 2021 να επαναπροσλάβουν τους εργαζομένους των περιπτώσεων 1.1. (σ.σ. η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή από τον εργοδότη τους κατά τη θερινή περίοδο 2020) και 1.2. (σ.σ. κατέστησαν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατά τη θερινή περίοδο του 2020), σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εφόσον εκείνοι συνεχίζουν να επιθυμούν να εργαστούν στους ίδιους εργοδότες».

Για «θετική εξέλιξη» κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και σημειώνει πως «υπάρχουν σημεία στην εγκύκλιο που πρέπει να εξεταστούν με το υπουργείο Εργασίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *