Monday , 15 June 2026

Υποχρεωτική ξανά η μάσκα για όλους σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, κομμωτήρια, ασανσέρ κ.α.

Μετά από εισήγηση των ειδικών, η Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για όλους (εργαζόμενους και κοινό) στα καταστήματα λιανικής και στις υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα διαγνωστικά κέντρα, καθώς επίσης και στα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, όπως και στα ασανσέρ, ενώ μάσκες θα πρέπει να φορούν και οι εργαζόμενοι στην εστίαση.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε, επίσης, πως υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και σε ανοικτούς με αυξημένη συγκέντρωση πολιτών.

Η αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων – σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας – δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό.

Check Also

Συμφωνία για τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ – Ιράν – Πού και πότε προγραμματίζεται η υπογραφή της – Το Brent υποχώρησε κατά 4%

Μετά από τρεισήμισι μήνες πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν …