Wednesday , 8 May 2024

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συζητείται στην κυβέρνηση

Σχέδιο για τη σταδιακή επαναφορά των λεωφορείων και των συρμών του μετρό στην κανονικότητα, με αύξηση των οχημάτων και μείωση των χρονοαποστάσεων, έχουν δρομολογήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο ΟΑΣΑ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επόμενη μέρα «έτσι ώστε να τηρούνται όλοι οι αυστηροί κανόνες για την υγεία των πολιτών. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς συζητείται με το υπουργείο Υγείας.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία μεγάλη ανησυχία. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την επόμενη ημέρα, διότι σιγά-σιγά μπαίνουμε σε μία σταδιακή αποκατάσταση» σημείωσε τονίζοντας πως το υπουργείο εξετάζει μαζί με τους ειδικούς ποια μέτρα προστασίας πρέπει να παίρνουν οι επιβάτες.

Επανέλαβε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει λάβει αυτή τη στιγμή όλα τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, επισημαίνοντας πως γίνονται όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις, έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, όπως η είσοδος των επιβατών από την πίσω πόρτα, αλλά και η μείωση κατά 50% των επιβατών μέσα στα λεωφορεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *