Sunday , 28 April 2024

Υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο Χάρης Δούκας

Του Γ.Κατσιάνη

Την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ανακοίνωσε ο νεοκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Όπως τονίζει στην δήλωση της υποψηφιότητας του, την επόμενη πενταετία απαιτούνται “γενναίες μεταρρυθμίσεις και ένας νέος οδικός χάρτης για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης”.

“Η συνταγματική επιταγή για διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, περίπου μισό αιώνα μετά, παραμένει ημιτελής, όταν δεν παραβιάζεται κατάφωρα. Το 2023, κλείνει με ένα ακόμη απαξιωτικό, σχεδόν εχθρικό, δείγμα γραφής από την κυβέρνηση, προς την Αυτοδιοίκηση”, τονίζει, μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας και σημειώνει ότι “όσοι στέκονται με αντιλήψεις υποταγής δίπλα στην κεντρική, συγκεντρωτική εξουσία, δεν θέλουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν τις αλλαγές που απαιτούνται για να ανταποκριθούμε στο έργο μας”.

“Καλώ όλους τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης να δημιουργήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό κίνημα που θα διεκδικήσει και θα στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται οι πόλεις μας, τα χωριά μας, για να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων”, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο νέος δήμαρχος Αθηναίων.

Να σημειωθεί ότι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ θα είναι ο νυν πρόεδρος και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *