Wednesday , 17 April 2024

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο-Οριοθετημένες οι πυρκαγιές σε Βοιωτία και Μεσσηνία-Συνελήφθη 10χρονος εμπρηστής στη Λέσβο!

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά στη Θάσο, όπου με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, πυρκαγιές στη Βοιωτία και στη Μεσσηνία, οι οποίες όμως έχουν οριοθετηθεί. Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί η σύλληψη για εμπρησμό ενός 10χρονου στη Λέσβο, που φέρεται να παραδέχτηκε πως έβαλε φωτιά σε δυο δασσύλια και να δήλωσε ότι έβαζε τις φωτιές γιατί του αρέσει να βλέπει τους πυροσβέστες να τις σβήνουν …!

Στη Βοιωτία η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Διστόμου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η φωτιά οριοθετήθηκε. Στο σημείο επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Από χθες το μεσημέρι, επίσης, καίγεται αγροτοδασική έκταση στη Μεσσηνία, στην περιοχή Πανιπέρι (δημοτική ενότητα Πεταλιδίου, δήμου Μεσσήνης) αλλά και εδώ η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη. Γοια την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση δασών Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά, δε, στη Θάσο, η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς, βρίσκεται πλέον υπό πλήρη έλεγχο αλλά έχει κάψει μέχρι στιγμής περί τα 1.300 στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδους έκτασης. Περισσότεροι από 200 εθελοντές, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τη συνδρομή σκαπτικών μηχανημάτων δημιούργησαν αντιπυρική ζώνη στο ανατολικό και βορειοδυτικό μέτωπο της φωτιάς σε μια προσπάθεια οριοθέτησής της. Την ίδια ώρα, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση επιχειρήσεων εστίασης του νησιού που χορηγούσαν φαγητό και νερό σε όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα, δε, με ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει ενεργοποιηθεί στο νησί Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ), αποτελούμενο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σήμερα μεταβαίνει στη Θάσο και έτερο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *