Thursday , 2 May 2024

Υπ. Υγείας: «Διαγραφή των προστίμων για τους ηλικιωμένους που δεν έκαναν εμβόλιο»- «Ρουτίνα να γίνει ο εμβολιασμός κόβιντ –γρίπης»

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό. Ο εμβολιασμός ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει»
«Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την υγεία μας. Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, δεν προβλέπεται να ζήσουμε στο άμεσο μέλλον χωρίς αυτόν. Ο ετήσιος εμβολιασμός για τον COVID πρέπει να γίνει μία ρουτίνα. Η πολιτική μας βούληση είναι να βρούμε τον τρόπο να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εμβολιαστικά κανάλια, ακόμα και τα φαρμακεία, όπως συμβαίνει και με την γρίπη. Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε σωστά τον πληθυσμό και να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη, η οποία έχει πάει καλύτερα από πέρυσι αλλά φιλοδοξία μας είναι να πάει ακόμα καλύτερα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας. Τεράστια είναι η σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό τόνισε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού. Το υπουργείο, όπως είπε, θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» είπε ο υπουργός. Και πρόσθεσε ότι «το εμβόλιο του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε. Έχει δοκιμαστεί σε όλους μας και είναι απολύτως βέβαιο ότι όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους».

Απόσυρση των προστίμων
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο εισηγήθηκε την απόσυρση των προστίμων που επιβλήθηκαν στους ηλικιωμένους που δεν εμβολιάστηκαν την περίοδο της πανδημίας. Ανακοίνωσε πως θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για τη διαγραφή προστίμων σε όσους ηλικιωμένους δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *