Thursday , 2 May 2024

Φθινόπωρο από αύριο με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου με τις έντονες βροχοπτώσεις, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα 4-9-2023 έως την Τετάρτη 6-9-2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η αλλαγή του καιρού οφείλεται στο χαμηλό βαρομετρικό που έρχεται από τα βόρεια Βαλκάνια με ψυχρές αέριες μάζες και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *