Friday , 26 April 2024

Φιλανθρωπικός αγώνας για «το θαύμα του Θοδωρή»

Κατάφερε να ξεπεράσει το προσδόκιμο όριο ζωής των 20 ετών, βγαίνοντας νικητής στην μάχη με τον χρόνο, λόγω της σπάνιας ασθένειας από την οποία πάσχει.

Τώρα, χρειάζεται άλλο ένα θαύμα για να πετύχει η θεραπεία στην οποία θα υποβληθεί σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Ο λόγος για τον Θοδωρή Ντούμα, ο οποίος προσβλήθηκε από τη νόσο Batten σε ηλικία μόλις έξι ετών.

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική, εκφυλιστική ασθένεια, η οποία χτυπά πρώτα στην όραση ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας.

Παρόλα αυτά, ο Θοδωρής εξακολουθεί να παραδίδει μαθήματα ζωής, καθώς είναι ο μόνος φοιτητής παγκοσμίως με νόσο Batten και φοιτά σήμερα στο τρίτο έτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προς τιμήν του αγωνιστή της ζωής, Θοδωρή, θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα, φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διοργανώνεται από την «Ποδοσφαιρική Αλληλεγγύη των Σταθερών Συγκοινωνιών» σε συνεργασία με τη «Μικτή Ομάδα Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης» και τελεί υπό την αιγίδα της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., της Εθελοντικής Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «Φροντίδα για το Παιδί» και της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ωστόσο, όποιος θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια του Θοδωρή και τριών παιδιών με σοβαρά νοσήματα της οργάνωσης «Φροντίδα για το Παιδί», μπορεί να δώσει το ποσό που θέλει σε κουτί που θα υπάρξει στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *