Saturday , 27 April 2024

Φορτοεκφορτώσεις: Στ. Αγγελούδης: «Να γίνει προσπελάσιμο το κέντρο της Θεσσαλονίκης»

Τέλη Μαρτίου και μέχρι τις 15 Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης σε δρόμους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων.

Η σύσκεψη
Την άποψη πως πρέπει να μειωθεί το κυκλοφοριακό ώστε το κέντρο της πόλης να γίνει προσπελάσιμο εξέφρασε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, στη δεύτερη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης με συλλόγους και εταιρείες που εμπλέκονται στον εφοδιασμό της αγοράς. Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης το ωράριο φορτοεκφόρτωσης θα… αγγίζει περισσότερο την πυρίκαυστη ζώνη της Θεσσαλονίκης, από την Αγγελάκη έως την Πλατεία Ελευθερίας, Τσιμισκή, Εγνατία, Αγίου Δημητρίου κ.α. εξηγώντας πως «τις πρωινές ώρες που κάνετε εσείς τη δουλειά σας, θα πρέπει να θυμάστε ότι διέρχεται από το κέντρο της πόλης το 70% του κυκλοφοριακού φόρτου ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος. Εάν μπορέσουμε να οριοθετήσουμε την κατάσταση και εσείς θα κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας και ο πολίτης θα διασχίζει ευκολότερα το κέντρο», τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

Σωματείο Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος
Ο Γιάννης Ιβανούδης πρόεδρος του Σωματείου Μικρών Φορτηγών «Αναγέννηση» τόνισε ότι οι φορτοεκφορτώσεις πρέπει να γίνονται στο ωράριο 10.00 π.μ.-13.00 μ.μ.. «Οι μεταφορικές εργάζονται 08.00 π.μ. -17.00 μ.μ. οπότε για να γίνει η σωστή διανομή χρειάζεται η ημέρα. Μπαίνουμε την ημέρα στην πόλη και δεν βρίσκουμε θέσεις φορτοεκφόρτωσης μας δίνει κλήσεις η Τροχαία», πρόσθεσε και τόνισε ότι τα κολονάκια είναι ένα δυσλειτουργικό μέτρο καθώς εγκλωβίζονται τα αυτοκίνητα». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παίρνοντας το λόγο υπογράμμισε ότι είναι άνθρωπος της αγοράς. «Θέλουμε να βρούμε λύσεις. Αν ήθελα να κρυφτώ θα έλεγα αυτή είναι η κανονιστική και θα άφηνα την τροχαία να κάνει τη δουλειά της. Αν πίστευα ότι η κανονιστική είναι λειτουργική δεν θα καλούσα διαβουλεύσεις. Θα βρούμε χρυσή τομή» υπογράμμισε. Και τόνισε ότι «δεν μπορεί η φορτοεκφόρτωση να γίνεται όλη την ημέρα θα βρούμε λύση χωρίς εσείς να χάσετε ή οι πολίτες να συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται. Ο κόσμος επιλέγει περιφερειακές αγορές και δεν κατεβαίνει στο κέντρο αυτά όλα έχουν και σε εσάς αντίκτυπο γι’ αυτο πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή» ανέφερε ο δήμαρχος.

Για την τροφοδοσία της αγοράς
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης ο γενικός γραμματέας Πάνος Καρασαββίδης επέμεινε στη θέση πως «το πρόβλημα δεν είναι ο επαγγελματίας. Το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια είναι το κυκλοφοριακό του κέντρου. Ζητήσαμε να γίνουν κόμβοι και πάρκινγκ ανατολικά και δυτικά της πόλης. Να αποσυμφορηθεί το κέντρο γιατί οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης είναι μόλις 300 και ο επαγγελματίας που θέλει να ξεφορτώσει δεν βρίσκει χώρο για να παρκάρει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *