Friday , 29 March 2024

«Φρένο» για διακοπές στην Ελλάδα βάζει σε χιλιάδες Σέρβους το κλείσιμο των συνόρων-«Βροχή» οι ακυρώσεις, με «λουκέτο» απειλούνται ένα στα δύο τουριστικά γραφεία

Του Γ. Κατσιάνη

«Βροχή» πέφτουν οι ακυρώσεις των κρατήσεων από Σέρβους τουρίστες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο των συνόρων μέχρι τις 15 Ιουλίου, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Βελιγράδι.

Όπως τονίζουν ξενοδόχοι, από το πρωί της Κυριακής καταγράφονται μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων από Σέρβους σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία της Πιερίας και της Χαλκιδικής.  

«Πρόκειται για ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω, διότι πολλά ξενοδοχεία άνοιξαν με το σκεπτικό ότι θα δεχθούν χιλιάδες Σέρβους τουρίστες. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η σέρβικη αγορά θεωρείται τελειωμένη για αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε στο thesseconomy.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά.

Την ίδια ώρα, ανυπολόγιστη είναι η ζημία για χιλιάδες πρακτορεία τουρισμού των Βαλκανίων.

«Καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα σε χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις, καληνύχτα στη Βόρεια Ελλάδα…Δυστυχώς το καλοκαίρι μας τελειώνει εδώ», σχολίασε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ο τουριστικός πράκτορας, Θανάσης Νανάκος, ο οποίος εκτίμησε ότι ενδεχομένως να βάλει «λουκέτο» ένα στα δύο τουριστικά γραφεία.

«Φανταστείτε ότι έχουμε προπληρώσει για κρατήσεις τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μετά από αυτή την εξέλιξη, είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι», τόνισε ο κ.Νανάκος.

«Να ανοίξει το τελωνείο της Εξοχής»

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης εκφράζει την έντονη  δυσαρέσκεια του για την διακοπή της διέλευσης από τους συνοριακούς σταθμούς της Εξοχής (Δράμας), της Νυμφαίας (Ροδόπης), Κυπρίνου και Ορμενίου (Έβρου).

«Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία στο τελωνείο του Προμαχώνα, αν λειτουργούσε τουλάχιστον το τελωνείο της Εξοχής», δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδας, Κώστας Γεωργάκος.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *