Sunday , 28 April 2024

“Απαγορευτικό” στην κυκλοφορία των φορτηγών κατά μήκος της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού!

Του Γ.Κατσιάνη

Στα “κάγκελα” βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το καλοκαίρι την κίνηση των βαρέων οχημάτων στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) Δ30/Δ5α/75798/2024 προβλέπει ότι για το διάστημα 15 Ιουνίου-8 Σεπτεμβρίου 2024, κάθε Σάββατο και ώρες 8.00-16.00 και κάθε Κυριακή και ώρες 10.00-22.00 “απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων επί της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Λαχαναγοράς ως τον κόμβο Κ13 (νοσοκομείο Άγιος Παύλος) και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας”.

“Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, καθώς θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κέντρο της Θεσσαλονίκης και με φορτηγά, την στιγμή μάλιστα που επίκειται και το κλείσιμο άλλης μια λωρίδας κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό”, δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της ομοσπονδίας φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), Απόστολος Κενανίδης.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή έρχεται λίγα 24ωρα μετά την δεύτερη διαβούλευση του δήμου Θεσσαλονίκης για το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων, στο κέντρο της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *