Sunday , 12 May 2024

“Φρένο” στην μεταφορά μαθητών από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Του Γ.Κατσιάνη

“Χειρόφρενο” στην μεταφορά μαθητών τράβηξαν σήμερα, Δευτέρα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Αφορμή στάθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η χρήση συστημάτων ασφαλείας, όπως ζώνες ασφαλείας και συστήματα συγκράτησης για παιδιά στα οχήματα.

Μάλιστα, δίνεται προθεσμία δύο μηνών στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ειδάλλως θα κληθούν να καταβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα.

“Θέλουν να αναγκάσουν τα τουριστικά λεωφορεία που συμβάλλουν στην μεταφορά μαθητών (λόγω έλλειψης σχολικών λεωφορείων), να μετατραπούν σε ‘σχολικά’, τοποθετώντας παιδικά καθίσματα και διαφορετικού τύπου ζώνες ασφάλειας από αυτές που χρησιμοποιούνται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *