Sunday , 28 April 2024

“Φρένο” στις ισραηλινές επενδύσεις στα κατεχόμενα επιδιώκει να βάλει η Λευκωσία

Του Γ.Κατσιάνη

Την Λευκωσία επισκέπτεται σήμερα, Κυριακή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, ενόψει της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, αναμένεται να βρεθεί το θέμα των επενδύσεων που πραγματοποιούν Ισραηλινοί επιχειρηματίες στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 20.000 στρέμματα γης έχουν αγοραστεί από ισραηλινές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κατεχόμενη, βόρεια πλευρά της Κύπρου.

«Δεν έχουμε οποιαδήποτε πολιτική περιορισμού των Ισραηλινών επιχειρηματιών. Μπορούν να πάνε παντού στον κόσμο, και αυτό κάνουν», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, η Λευκωσία είναι διατεθειμένη να ζητήσει την συνδρομή Νετανιάχου στην αποθάρρυνση οποιονδήποτε νέων επενδύσεων στα κατεχόμενα, δεδομένων και των στενών σχέσεων που έχουν αναπτύξει οι δύο πλευρές στο οικονομικό και ειδικότερα, στο ενεργειακό πεδίο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *