Friday , 19 April 2024

Φυσικό αέριο σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης μέχρι το 2025

Επενδύσεις , ύψους 96,8 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει μέχρι το 2025 στο νομό Θεσσαλονίκης η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

 Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Λεωνίδας Μπακούρας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Διοικητήριο, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος που εκπόνησε η εταιρεία, προβλέπεται τα επόμενα πέντε χρόνια να πραγματοποιηθούν 90.350 νέες συμβάσεις σύνδεσης, από τις οποίες περίπου 60.000 αφορούν την περιοχή της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα το 77% του πληθυσμού συνολικά να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο στις περιοχές της αδείας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπακούρας ανακοίνωσε ότι το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου θα επεκταθεί προς τους δήμους Βόλβης (Σταυρός και Ασπροβάλτα), Δέλτα (Ν. Μάλγαρα, Κύμινα και Ανατολικό), Θερμαϊκού (Μεσημέρι), Θέρμης (Κάτω Σχολάρι), Λαγκαδά (Λαγυνά, Σοχός και Ζαγκλιβέρι), Χαλκηδόνος (Άγιος Αθανάσιος, Χαλκηδόνα, Γέφυρα και Βαθύλακος) και Ωραιοκάστρου (Λητή, Δρυμός, Μελισσοχώρι, Πεντάλοφος και Νεοχωρούδα). 

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που δείχνει την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα αποτελεί παράδειγμα διαχείρισης των έκτακτων συνθηκών από τις επιχειρήσεις. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς τον στρατηγικό της σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία, έχοντας όλα τα εχέγγυα να συνεχίσει σταθερά και με ασφάλεια τη δυναμική της πορεία», δήλωσε ο κ. Καράογλου.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, επισήμανε πως «το νέο πρόγραμμα προβλέπει μεγάλες επενδύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών της εταιρείας, την εγκατάσταση 136.000 ευφυών μετρητών και την επέκταση του δικτύου διανομής για την τροφοδότηση του συνόλου των δήμων» και σημείωσε ότι  από 1 Δεκεμβρίου, «το μεσοσταθμικό τιμολόγιο διανομής που έχει εγκριθεί από την αρχή παρουσιάζει περαιτέρω μείωση κατά 14%, γεγονός που συμβάλλει στην ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, στην ανάκαμψη του παραγωγικού τομέα της χώρας από την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *