Friday , 26 April 2024

«Φωτιά» οι μισθώσεις ακινήτων-Ως και 500 ευρώ(!) το μήνα η φοιτητική στέγη στη Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Σε… ακριβή υπόθεση εκτυλίσσεται η υπόθεση της εύρεσης φοιτητικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, καθώς μια σειρά από παράγοντες έχουν εκτινάξει στα ύψη το κόστος της μίσθωσης ακινήτου.

Όπως τονίζουν παράγοντες της κτηματαγοράς, οι τιμές παρουσιάζουν φέτος αύξηση 20%-30% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, παρά το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ που λαμβάνουν χιλιάδες φοιτητές.

«Πλέον ένα επιπλωμένο δυάρι κοστίζει 350-500 ευρώ το μήνα, όταν πέρυσι το αντίστοιχο κόστος ήταν  250-350 ευρώ»,δήλωσε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών και Εκτίμησης Ακινήτων Θεσσαλονίκης, Κώστας Γεωργάκος.

Όσον αφορά τα αίτια που συνέβαλλαν στην αύξηση του κόστους της μίσθωσης των ακινήτων, ο κ.Γεωργάκος θεωρεί πως η βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb) «είναι ο τελευταίος παράγοντας που έχει συμβάλλει στην αύξηση των ενοικίων».

«Αυτή την στιγμή, υπάρχουν 100.000 ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες, σε περισσότερα από 300.000 ακίνητα έχει γίνει αποποίηση κληρονομιάς ενώ στο δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε και 400 μισθωμένα σπίτια σε πρόσφυγες», σημείωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *