Tuesday , 19 March 2024

«Φωτιές» άναψε στην Κύπρο η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας και η διενέργεια self test σε μαθητές άνω των έξι ετών

Του Γ. Κατσιάνη

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Κύπρο η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να καταστήσει υποχρεωτική την χρήση προστατευτικής μάσκας και την διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (PCR) ή rapid test μία φορά την εβδομάδα για τους μαθητές άνω των 6 ετών.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου, σύμφωνα με την οποία «αποφασίστηκε (αύριο) τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, τα παιδιά να προσέλθουν στο σχολείο, με τη συνοδεία των γονέων».

Μάλιστα, τονίζουν ότι «σε περίπτωση που δεν τους επιτραπεί η είσοδος…ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι γονείς θα αποχωρήσουν με τα παιδιά από το σχολικό χώρο».

«Πυροσβεστικές» πρωτοβουλίες

Σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις των γονέων, το υπουργείο  Υγείας ανακοίνωσε ότι από αύριο, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου επιτρέπεται στα παιδιά να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες  χωρίς να έχουν προβεί σε εργαστηριακή εξέταση, καθώς αυτή θα τους διενεργηθεί στο χώρο του σχολείου.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να προσκομίζουν στα σχολεία πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (PCR) που θα διενεργείται σε εγκεκριμένα συνεργεία και εκτός της σχολικής μονάδας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *