Friday , 3 May 2024

Φωτιές σε Μαγνησία και Λαμία- Δύο άνθρωποι κάηκαν – Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της Λαμίας

Φωτιές μαίνονται σε Μαγνησία και Λαμία. Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Μαγνησία. Άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στην πύρινη λαίλαπα δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να καταφέρουν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Δύο νεκροί
Νεκρός βρέθηκε ο 45χρονος βοσκός ο οποίος αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέρφια είχαν βγάλει τα πρόβατα στον Άγιο Γεώργιο Φερρών. Ο ένας όταν είδε τη φωτιά έφυγε, ο δεύτερος που βρέθηκε νεκρός, αποφάσισε να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό. Τον περικύκλωσαν οι φλόγες και βρέθηκε απανθρακωμένος.
Επίσης νεκρή βρέθηκε μία γυναίκα μέσα σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι του Πλάτανου Αλμυρού.Στην περιοχή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας της δεν απομάκρυνε την άτυχη γυναίκα όταν είδε τη φωτιά, αλλά προσπάθησε να την κατασβέσει. Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε πήγε να πάρει το αυτοκίνητο για να μετακινήσει τη σύζυγό του, αλλά το τροχόσπιτο τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο ίδιος εντοπίστηκε ζωντανός κοντά στα δέντρα όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο.

Στη Λαμία
Ανεξέλεγκτη και η φωτιά στη Λαμία. Στάλθηκε στους κατοίκους της βόρειας Λαμίας μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της πόλης, ενώ νέο μήνυμα ζητά από τους κατοίκους της Μεγάλης Βρύσης, της Αγίας Παρασκευής και Νέας Μαγνησίας να εκκενώσουν προς Στυλίδα. H φωτιά πέρασε τον δρόμο Λαμίας- Δομοκού και κατευθύνεται προς τη συνοικία της Νέας Μαγνησίας. Την ίδια στιγμή περιπολικά της αστυνομίας και αυτοκίνητα του δήμου ειδοποιούν τους κατοίκους της Νέας Μαγνησίας που τα σπίτια τους είναι κοντά στην αγροτική περιοχή να τα εκκενώσουν και να απομακρυνθούν. Ήδη έχουν εκκενωθεί έξι αγροικίες με οικόσιτα ζώα, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *