Friday , 19 April 2024

Φόβος και ανησυχία σε χωριά των Σερρών και του Κιλκίς λόγω παράτυπων μεταναστών-Επιθέσεις σε οδηγούς και στα φανάρια της Ρεντίνας

Τουλάχιστον δυο περιστατικά με “επιθέσεις’ παράτυπων μεταναστών σε αυτοκίνητα έχουν σημειωθεί στα φανάρια της Ρεντίνας (σ.σ. στο ανατολικό άκρο της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης) και έχουν γνωστοποιηθεί σε τοπικά μέσα ενημέρωσης στα φανάρια της Ρεντίνας , σε συνέχεια των αντίστοιχων περιστατικών σε οδικές διασταυρώσεις στον βόρειο Έβρο, ενώ ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Αλιστράτης και της Βέργης Σερρών και έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους δηλώνουν οι κάτοικοι των Μουριών Κιλκίς, που καταγγέλουν κλοπές και παρενοχλήσεις ανήλικων κοριτσιών από μερίδα των περίπου 300 προσφύγων και μεναταναστών, που διαμένουν εδώ και 1,5 χρόνο σε ξενοδοχείο της περιοχής. Παράτυπος μετανάστης επιτέθηκε χθες το απόγευμα, επίσης, και τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας στον Ίασμο Ροδόπης, όταν κλιμάκιο αστυνομικών τον σταμάτησε για έλεγχο.

Τουλάχιστον δυο περιστατικά για ομάδες παράτυπων μεταναστών που περιπλανώνται στην περιοχή έχουν αναφερθεί στην Αλιστράτη Σερρών και σε καμία από τις δυο περιπτώσεις δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή τους από την αστυνομία. Στο πρώτο περιστατικό, τους μετανάστες φέρεται να παράτησε στην περιοχή οδηγός φορτηγού. Ανάλογα περιστατικά έχουν αναφερθεί και στη Βέργη Σερρών και μάλιστα όπως αναφέρουν οι κάτοικοι πλέον συμβαίνουν καθημερινά, ενώ στα φανάρια της Ρεντίνας, όπου ο φωτισμός είναι ανεπαρκής οι μετανάστες “την πέφτουν” κατά μεγάλες ομάδες στα αυτοκίνητα, όταν αυτά σταματούν. Και στις δυο περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί, οι οδηγοί μπόρεσαν και απομακρύνθηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Αγανακτισμένοι και έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους δηλώνουν στο μεταξύ οι κάτοικοι των Μουριών Κιλκίς (ακριτικό χωριό στα σύνορα με τα Σκόπια με περίπου 800 κατοίκους) λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων – όπως καταγγέλλουν – κλοπών σε σπίτια, της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών ακόμη και στην πλατεία του χωριού και τις παρενοχλήσεις ανήλικων κοριτσιών από μερίδα των μεταναστών και προσφύγων που έχουν καταλύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής και των εταξύ τους αιματηρών συγκρούσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *