Sunday , 28 April 2024

Χάρης Δούκας για δημοτικά ραδιόφωνα: “Πρέπει οι πόλεις να έχουν φωνή και δύναμη και να μην φιμώνονται οι απόψεις των πολιτών”

Του Γ. Κατσιάνη

Βολές σε βάρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με αφορμή τα σενάρια περί αλλαγής του καθεστώτος λειτουργίας των ζημιογόνων δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και ανάθεσης τους σε ιδιώτες, μέσω της εκάστοτε περιφέρειας όπου ανήκουν.

“Νομίζω ότι θα είναι μια οπισθοδρόμηση, θα γυρίσουμε σαράντα χρόνια πίσω”, δήλωσε ο κ. Δούκας, μιλώντας στο MEGA και σημείωσε ότι οι πόλεις “πρέπει να έχουν φωνή και δύναμη και όχι να φιμώνονται οι απόψεις των πολιτών”.

“Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση, ότι υπάρχει μια προσέγγιση γενικότερα της κυβέρνησης, της λογικής «πονάει το χέρι, κόβει χέρι». Νομίζω ότι δεν πρέπει να λειτουργούμε έτσι εκδικητικά, αλλά αποκεντρωμένα”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

“Θέλω να ενώσω και όχι να διχάσω”

Όσον αφορά την συνεργασία του με την κυβέρνηση, ο κ. Δούκας τόνισε ότι πρόθεση του είναι η συνεργασία και όχι η σύγκρουση.

“Αλλά να συνεργαστώ με όρους ισότιμου συνομιλητή, όχι με όρους υποτέλειας, όχι με όρους επαιτείας. Δηλαδή, θα φθάσουμε στο σημείο, για κάθε τι που θέλουμε να κάνουμε, να πηγαίνουμε σε έναν υπουργό και να ζητάμε χρήματα και αν μας «σφίξει η στρόφιγγα», να μένουμε απενεργοποιημένοι”, υπογράμμισε.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *