Sunday , 28 April 2024

Χάρης Θεοχάρης:”Μία εβδομάδα η μέγιστη αναμονή για να εξυπηρετηθεί κάποιος φορολογούμενος στις ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης”

Του Γ.Κατσιάνη

Με 500 υπαλλήλους θα ενισχυθεί φέτος η ΑΑΔΕ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην TV100.

“Ο ετήσιος προγραμματισμός στην ΑΑΔΕ είναι 978 προλήψεις ενώ φέτος θα πραγματοποιηθούν 500 προσλήψεις”, δήλωσε ο κ.Θεοχάρης.

Σχετικά με την λειτουργία των ΔΟΥ, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι οι οικονομικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη “βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο”.

“Δεν ξεπερνά την μία εβδομάδα η αναμονή για να εξυπηρετηθεί κάποιος φορολογούμενος”, σημείωσε ο κ. Θεοχάρης ενώ υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις ΔΟΥ εντοπίζεται στην Αττική.

Τι θα γίνει με τα POS

Ειδικότερα για την προμήθεια των POS, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι “η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 29 Φεβρουαρίου 2024, ύστερα και από την παράταση ενός μηνός που παραχώρησε το υπουργείο στους υπόχρεους”.

Ως προς το ενδεχόμενο παράτασης στη διασύνδεση ταμειακών και POS επί του παρόντος δεν προβλέπεται.

“Τους δίνουμε ένα περαιτέρω μήνα, τον Μάρτιο, μέσα στον οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης”, δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *