Saturday , 20 April 2024

Χαλκιδική: Αισιοδοξία για τουριστική σεζόν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου – Πολύ υψηλές πληρότητες των ξενοδοχείων τον Σεπτέμβριο

Φτάνει και ενίοτε ξεπερνάει τις επιδόσεις του 2019 η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική το φετινό καλοκαίρι, με τους ξενοδόχους να εκφράζουν αισιοδοξία για επιμήκυνση της σεζόν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Όλο τον Αύγουστο οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής, όπως αναφέρουν στο thesseconomy.gr ξενοδόχοι της περιοχής είναι τουλάχιστον 90%, ο Ιούλιος πήγε επίσης πολύ καλά, ενώ και για τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τον ταμία της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Γιάννη Λασπά, υπάρχουν κρατήσεις που προμηνύουν πληρότητες 75%-80%.

Παράλληλα, αρκετά ξενοδοχεία έχουν κρατήσεις μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και κάποια – βέβαια λιγότερα – ακόμη και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

“Κλειδί” για την εξέλιξη αυτή αποτελεί η βρετανική αγορά, καθώς οι Βρετανοί συνηθίζουν, όπως μας επισημάνθηκε, να ταξιδεύουν και μετά τις 10 Σεπτεμβρίου σε αντίθεση με την πλειονότητα άλλων εθνικοτήτων.

Οι Βρετανοί είναι εξάλλου η πρώτη – σε αριθμό αφίξεων και διανυκτερεύσεων – εθνικότητα που “πριμοδοτεί” φέτος τον τουρισμό στη Χαλκιδική και έπονται οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι, οι επισκέπτες από τη Βόρεια Μακεδονία-αν και λιγότεροι από άλλες χρονιές, ενώ το “παρών” δίνουν φέτος στη Χαλκιδική και τουρίστες από τη Γαλλία.

Το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχείων, ωστόσο, είναι αυξημένο κατά περίπου 40% σε σύγκριση με το 2019, γεγονός που δεν αφήνει σύμφωνα με τους ξενοδόχους περιθώρια αισιοδοξίας για επίτευξη των κερδοφοριών του 2019 και δυσχεραίνει αντιθέτως ακόμη και την προοπτική επίτευξης κερδοφορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *