Saturday , 27 April 2024

Χαλκιδική: Αναζητούνται σερβιτόροι και ψήστες – Μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό -Με μείον 2-3 άτομα δουλεύουν επιχειρήσεις στην εστίαση

Στην «καρδιά» του καλοκαιριού ο κλάδος της εστίασης στην Ελλάδα ψάχνει τη δική του «σανίδα σωτηρίας» αναζητώντας λύσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η έλλειψη προσωπικού σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Πολλές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες πολλών τουριστικών περιοχών μεταξύ των οποίων και η Χαλκιδική στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων του δήμου Κασσάνδρας Βασίλης Τρελής «υπάρχει έλλειψη προσωπικού στα εστιατόρια και στις ταβέρνες της Χαλκιδικής. Μεγάλες ελλείψεις έχουμε σε σερβιτόρους και σε ψήστες. Πολλοί επιχειρηματίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που δημιουργούνται για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες του και γι’ αυτό το λόγο περιορίζουν τα τραπέζια αλλά και τα ωράρια λειτουργίας. Για παράδειγμα αντί να ανοίξει στις 12 το μεσημέρι ανοίγει το απόγευμα για να μπορεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο».

Προσωπικό για σέρβις και κουζίνα

«Ένας μεγάλος αριθμός των εστιατορίων έχει έλλειψη προσωπικού και στην κουζίνα και στο σέρβις» υπογραμμίζει ο κ. Τρελής. Και προσθέτει «κατά μέσο όρο μπορούμε να πούμε πως η έλλειψη προσωπικού φτάνει το λιγότερο στα 2-3 άτομα στην επιχείρηση. Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως προς την έλλειψη προσωπικού είναι και στο θέμα της εξειδίκευσης. Για να μπορέσει φέτος να κλείσει η χρονιά πολλοί επιχειρηματίες καταφεύγουν να εκπαιδεύουν οι ίδιοι κάποιους ανθρώπους που προσλαμβάνουν -καθώς δεν είναι της δουλειάς- εργαζόμενοι οι ίδιοι περισσότερες ώρες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και να εξυπηρετήσουν το κόσμο ώστε να βγει η σεζόν. Με πολλές δυσκολίες θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες του Ιουλίου και του Αυγούστου όπου θα έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι εγώ βρήκα προσωπικό βρήκα τώρα για να μπορέσω να δουλέψω στο σέρβις και να ’κλειδώσω’ στα άτομα τα οποία θέλουν να εργαστούν. Βρήκα άτομα τέτοια εποχή, ενώ άλλες χρονιές κλείναμε από τον Μάρτιο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *