Thursday , 2 May 2024

Χαλκιδική, Σποράδες και Πιερία προσελκύουν τους Θεσσαλονικείς για τον Δεκαπενταύγουστο

Χαλκιδική, Σποράδες και Πιερία συγκεντρώνουν επί το πλείστον τις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων για τις διακοπές τους τον Δεκαπενταύγουστο.

Η Χαλκιδική ήδη «βουλιάζει» από τους Θεσσαλονικείς που έχουν σπεύσει στα εξοχικά τους, φιλοξενώντας σε πολλές περιπτώσεις συγγενείς και φίλους από άλλες περιοχές της χώρας, ενώ και τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, όπως αναφέρει στο Thesseconomy.gr, o ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Γιάννης Λασπάς, έχουν πολλές κρατήσεις από Θεσσαλονικείς, όπως και από πολλούς Έλληνες από άλλες περιοχές χάρη και στο μεγάλο φετινό πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Όπως σημειώνει, επίσης, ο κ.Λασπάς, ο φόβος της πανδημίας και ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε πολλά δημοφιλή νησιά έκανε τους Θεσσαλονικείς να αναζητήσουν κοντινότερους και λιγότερο επιβαρυμένους επιδημιολογικά προορισμούς.

Αυξημένη είναι η παρουσία φέτος, επίσης, των Θεσσαλονικέων αλλά και γενικότερα των Ελλήνων φέτος τον Αύγουστο και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες ενόψει Δεκαπενταύγουστου και στα καταλύματα της Πιερίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλή Τσιτλακίδη. Αν και οι μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική φρέναραν την μεγάλη ζήτηση που είχε εκδηλωθεί αρχικά από την πρωτεύουσα, όπως αναφέρει ο κ.Τσιτλακίδης, φέτος η Πιερία «ανακαλύφθηκε» από κατοίκους πολλών άλλων περιοχών της χώρας που για λόγους ασφάλειας έναντι της πανδημίας προτίμησαν για τις διακοπές τους προορισμούς με καλή οδική πρόσβαση, όπως ακριβώς η Πιερία.

Το αδιαχώρητο επικρατεί, στο μεταξύ, στα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες. Σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε ο ναυτικός πράκτορας Χάρης Καραχαρίσης, στο δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου ταξίδεψαν για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο με το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο Super Runner Jet της SeaJets, χωρητικότητας 650 ατόμων, συνολικά 9.500 επιβάτες, ενώ μέχρι τις 25/8 αναμένεται να ξεπεράσουν τους 18.000. Το τελευταίο 20ήμερο το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-νησιά των Σποράδων εκτελείται από το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο Champion Jet, χωρητικότητας 750 ατόμων, και λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται το δρομολόγιο Ιούλιο και Αύγουστο εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα, (κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο), από τρεις τον Ιούνιο. Η εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση ισχύει μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου, με τη συχνότητα να επιστρέφει στα τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως από τον Σεπτέμβριο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *