Friday , 29 March 2024

Χαλκιδική: Χειροδικία κατά τριών ελεγκτών του ΕΦΚΑ

Επεισόδιο βίαιης συμπεριφοράς κατά ελεγκτών των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) του ΕΦΚΑ από υπεύθυνο επιχείρησης στην Χαλκιδική, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου όταν κλιμάκιο τριών υπαλλήλων των ΠΕΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση (πλυντήριο επαγγελματικού εξοπλισμού) στη Χαλκιδική.

Όπως υποστηρίζουν, ο υπεύθυνος της επιχείρησης επιτέθηκε αναίτια εναντίον των τριών υπαλλήλων με απωθήσεις και χειροδικίες, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και παρεμποδίζοντας την ολοκλήρωση του ελέγχου. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

“Καλούμε τη Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και απρόσκοπτη εργασία των συναδέλφων αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω δράστη. Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ θα συνεχίσουν με ζήλο και αυταπάρνηση να ασκούν τα καθήκοντά τους για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *