Saturday , 27 April 2024

Χατζηδάκης μαινόμενος κατά υπαλλήλων του ΕΦΚΑ: «Κάντε την δουλειά σας και δώστε επιτέλους τις συντάξεις στους δικαιούχους»

Του Γ. Κατσιάνη

Την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσε η καθυστέρηση που παρατηρείται από την πλευρά του ΕΦΚΑ, σχετικά με την απόδοση των συντάξεων σε εκατοντάδες συζύγους ναυτικών.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο υπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει εξοργιστικό το γεγονός ότι παρά την ψήφιση νομοθετικής διάταξης, εδώ και ένα μήνα, οι «444 γυναίκες χήρες ναυτικών δεν λαμβάνουν μέχρι σήμερα τη σύνταξη χηρείας που δικαιούνται».

«Ψηφίσαμε το νόμο πριν από ένα μήνα (νόμος 4826/2021, άρθρο 78), κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μια εκκρεμότητα πολλών ετών. Αλλά οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ μέχρι σήμερα δεν τον εφαρμόζουν! Επικαλούνται την ανάγκη υπογραφής σχετικής εγκυκλίου ενώ ο νόμος είναι απολύτως ξεκάθαρος – λέει ότι δεν απαιτείται κανένας επανυπολογισμός σε αυτές τις περιπτώσεις – και το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να τον πάρουν, να τον διαβάσουν και να τον εφαρμόσουν!», τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας  ζήτησε από τη Γενική Διευθύντρια Συντάξεων του ΕΦΚΑ «να παρέμβει αμέσως στους υφιστάμενους της και να τους ζητήσει να κάνουν τη δουλειά τους(!)», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για έτοιμους συνταξιοδοτικούς φακέλους από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ, τους οποίους αρνούνται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να παραλάβουν. Ενώ την ίδια ώρα οι 444 χήρες περιμένουν εδώ και χρόνια τις συντάξεις των θανόντων ανδρών τους», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης και κάνει λόγο για «αναλγησία ορισμένων υπαλλήλων», οι οποίοι «πίσω από τεχνητά εμπόδια που οι ίδιοι θέτουν δεν συναισθάνονται τις ανάγκες αυτών που υπηρετούν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *