Thursday , 30 July 2026

Χορήγηση έκτακτης άδειας στους γονείς των μαθητών, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

Το ενδεχόμενο χορήγησης έκτακτης, ειδικής άδειας 14 ημερών στους γονείς ανήλικων μαθητών φέρεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, κατόπιν και των σχετικών αιτημάτων από εργασιακούς φορείς και μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ως προληπτικό μέτρο ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν η ειδική άδεια θα αφορά όλους τους γονείς ή μόνο εκείνους που  δεν μπορούν να εργαστούν με τηλεργασία.

Πιθανότατα αύριο θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας.

Ήδη η ΟΤΟΕ απέστειλε επιστολές στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στην Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας, καλώντας τις τράπεζες «να διευκολύνουν τη χορήγηση αντίστοιχων έκτακτων ειδικών αδειών με αποδοχές στους τραπεζοϋπαλλήλους που δεν έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικής φύλαξης των παιδιών τους». Ανάλογα αιτήματα έχουν διατυπώσει και άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Check Also

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται – Τί ισχύει με τα νεογέννητα – Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Η τρίτη διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού (Α21) από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή …