Thursday , 2 May 2024

Χριστούγεννα: «Αλαλούμ» στην αγορά – «Και 10% κάτω οι τιμές στα χριστουγεννιάτικα δέντρα», λένε οι έμποροι- Από 10 ευρώ-600 ευρώ η τιμή τους

Τριάντα-δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και λίγο –πολύ μικροί και μεγάλοι προετοιμάζονται για το χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού. Η εξόρμηση στην αγορά για την απόκτηση χριστουγεννιάτικων στολιδιών είναι ήδη σε εξέλιξη με τους καταναλωτές να αναζητούν όσο πιο οικονομικές τιμές για τα πορτοφόλια τους.

ΚΕΠΚΑ: «Η αγορά έχει… ξεσαλώσει»
Για μεγάλη έλλειψη σταθερότητας στην αγορά κάνει λόγο στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Νίκος Τσεμπερλίδης. Και προσθέτει χαρακτηριστικά «η αγορά έχει… ξεσαλώσει όσον αφορά τις τιμές στα χριστουγεννιάτικα είδη και όχι μόνο. Είναι ευκαιρία φέτος οι καταναλωτές να στείλουν ένα μήνυμα, να μην αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν στα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους τα περσινά στολίδια».

Φτηνότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο
«Εμείς έχουμε επιλογές για όλους», λέει στο thesseconomy.gr ο καταστηματάρχης χριστουγεννιάτικων ειδών στη Βασιλίσσης Όλγας Μ.Ψ. Κι όπως εξηγεί «σε σχέση με πέρσι μπορούμε να πούμε ότι φέτος είναι πιο φτηνά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Είναι μειωμένες οι τιμές γιατί έχουν πέσει τα μεταφορικά, ενώ πέρσι είχαν ξεφύγει πάρα πολύ. Εδώ θα έλεγα ότι τα πράγματα είναι πιο οικονομικά και μιλάω πάντα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Δηλαδή το δέντρο που είναι ένας μεγάλος όγκος σαν κιβώτιο αλλά και το βασικό στοιχείο των Χριστουγέννων είναι φέτος πιο οικονομικό περίπου κατά 10%. Έχουμε και φτηνό αλλά και ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα φτηνό δέντρο κοστίζει 10 ευρώ, 50 ευρώ, 100 ευρώ, ανάλογα με το τί διαθέτει ο καταναλωτής. Στην αγορά του δέντρου παίζουν ρόλο, η ποιότητα, το ύψος, το μέγεθος, πολλοί παράμετροι. Ένα καλό δέντρο μπορεί να φτάσει και τα 500 με 600 ευρώ. Για ένα μικρό βαλάντιο, μπορεί κάποιος για παράδειγμα να στολίσει ένα δέντρο ύψους 90 πόντων με 20 ευρώ. Υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια. Όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες μπάλες έχουμε διάφορες τιμές. Σε άλλες έχουμε μια αύξηση στην τιμή σε σχέση με πέρσι και σε άλλες έχουμε ίδιες τιμές με πέρσι. Έχουμε τη χριστουγεννιάτικη μπάλα που είναι πλαστική αλλά και τη γυάλινη. Για παράδειγμα κι εδώ η τιμή ξεκινά από 0,50 ευρώ, ενώ έχουμε κι εδώ διάφορες τιμές όπως 2 ευρώ, ή 5 ευρώ για μια μπάλα που θα είναι χειροποίητη». Την ίδια ώρα τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανάλογα με τα μέτρα ξεκινούν από 6 ευρώ ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 75 ευρώ.

Από αύριο στη Θεσσαλονίκη και τα έλατα του Ταξιάρχη
Από αύριο 24 του μηνός οι… γωνιές της Θεσσαλονίκης θα «φιλοξενούν» τα φυσικά έλατα από το χωριό Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Κι εδώ είναι ποικίλες οι τιμές. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ελατοπαραγωγών Ταξιάρχη Ιωάννης Ξάκης, ένα δέντρο ύψους 2,00 μέτρων κοστίζει 50 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *