Saturday , 20 April 2024

Χριστούγεννα στους… δρόμους ετοιμάζονται να κάνουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων

Του Γ. Κατσιάνη

Χριστούγεννα στους…δρόμους σχεδιάζουν να κάνουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα του κλάδου τους.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους 34 ενώσεων και ομοσπονδιών της χώρας, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου δίνουν ολιγοήμερη προθεσμία στην ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για την πραγματοποίηση συνάντησης, με αντικείμενο την ικανοποίηση κλαδικών αιτημάτων, όπως είναι μεταξύ άλλων η μείωση των τελών κυκλοφορίας κατά 50%,  η αναστολή της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και η παράταση του προγράμματος «Συνεργασία».

«Ο κλάδος μας είναι ένα καζάνι που βράζει. Οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν έχουν χρήματα για να ταΐσουν τα παιδιά τους, στην κυριολεξία», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης, οι οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, πριν από τα Χριστούγεννα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *