Wednesday , 24 April 2024

«Χρυσές» αποζημιώσεις και μπόνους υπόσχεται πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου επιχείρησης

Παχυλές αποζημιώσεις και μπόνους σε όσους αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την ενεργό δράση, υπόσχεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1283 εργαζόμενους άνω των 51 ετών με προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν από την 1η Σεπτεμβρίου αν θα υποβάλλουν αίτηση αποχώρησης από την επιχείρηση.

Όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν, θα λάβουν το βασικό ποσό αποζημίωσης των 15.000 ευρώ, στο οποίο προστίθενται κλιμακούμενα ποσά ανάλογα με την ηλικία, τα χρόνια προϋπηρεσίας και την οικογενειακή τους κατάσταση (προστατευόμενα τέκνα).

Επιπλέον, προβλέπεται μπόνους αυτασφάλισης ύψους 5.000 ευρώ για όσους είναι κοντά στη σύνταξη (για αναγνώριση χρόνου ασφάλισης). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέσο κίνητρο αποχώρησης για τους εργαζόμενους έως 55 ετών ανέρχεται στο ποσό των 42.000 ευρώ ενώ για την ηλικιακή ομάδα  55- 60 ετών όπου εκτιμάται ότι θα είναι εντονότερο το ενδιαφέρον, το μπόνους φθάνει μέχρι το ποσό των 57.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *