Friday , 26 April 2024

Χρυσοχοΐδης: “Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε μόνο πρόστιμα, το ζήτημα είναι όλοι μαζί να κόψουμε τον δρόμο στον ιό”

Η άρση του lockdown είναι δεδομένο πως δεν θα γίνει άμεσα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αλλά και η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας δεν επιτρέπουν τη χαλάρωση των μέτρων ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ναι μεν τα μέτρα τηρούνται όμως υπάρχουν δύο σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί προσοχή: το ένα αφορά στην κεντρική αγορά και τις λαϊκές και το δεύτερο στις μετακινήσεις εργαζομένων που ταξιδεύουν καθημερινά από πόλη σε πόλη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Για το λόγο αυτό θα αρχίσουν αυστηρότατοι έλεγχοι τόσο στην κεντρική αγορά και τις λαϊκές αγορές, όσο και στην κινητικότητα των εργαζομένων.
Ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη ΠΚΜ Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα παρουσία υγειονομικών και αστυνομικών αρχών.

Ο ίδιος δήλωσε πως “«ό,τι μπορεί να γίνει θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι και να προκύψει. Είναι πολύ σημαντική η στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία. Θα αντέξουν γιατί έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, επιτηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις εκείνες προκειμένου να περιορίσουμε τον κορωνοϊό».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε την προσπάθεια της κυβέρνησης στο να διαμορφωθεί ένα πεδίο συνεργιών “έτσι ώστε οι έλεγχοι να είναι πιο στοχευμένοι και κατά συνέπεια πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί. Ο άμεσος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να δώσουμε καιρό 10 μέρες στο σύστημα Υγείας, εμείς έξω στην πόλη και οι πολίτες στα σπίτια τους”, είπε.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, η χρήση μάσκας παντού κρίνεται άκρως απαραίτητη και πρόσθεσε ότι “εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου χρειαστεί. Θα πάμε νομό-νομό και πόλη-πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε μόνο πρόστιμα, το ζήτημα είναι όλοι μαζί να κόψουμε τον δρόμο στον ιό”, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει νέο επιχειρησιακό σχέδιο: “Υπάρχουν στοχοποιημένοι έλεγχοι κυρίως σε σημεία συνάθροισης και συνεπώς εκεί περαιτέρω θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους”.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *