Thursday , 25 April 2024

Χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο στο άλμα εις μήκος από τον Μακεδόνα Μίλτο Τεντόγλου

Με ένα εξαιρετικό άλμα στα 8,41 μέτρα ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του και κέρδισε τελικά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο – για πρώτη φορά στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο συγκεκριμένο άθλημα – ο Μίλτος Τεντόγλου από τα Γρεβενά σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Τεντόγλου, που μετέβη στο Τόκιο με την κορυφαία εφετινή επίδοση (8,60μ.) στον κόσμο, εκκίνησε για την τελευταία προσπάθειά του από την τέταρτη θέση έχοντας καλύτερο άλμα έως εκείνο το σημείο τα 8,15 μέτρα, αλλά δεν άφησε το άγχος να τον νικήσει και το έκτο – και τελευταίο – άλμα του τον έφερε στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από την Κούβα παίρνει τελικά το ασημένιο μετάλλιο – καθώς πήρε το προβάδισμα με άλμα 8,41 μέτρα στην τρίτη προσπάθειά του, επίδοση την οποία ισοφάρισε ο Τεντόγλου στο τελευταίο άλμα του, έχοντας όμως καλύτερη επόμενη προσπάθεια (8,15 έναντι 8,09) από τον Κουβανό – ενώ ο επίσης Κουβανός Μάικελ Μάσο, θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν χάλια», ανέφερε ο ίδιος στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον αγώνα. “Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχα αγχωθεί, δεν ξέρω…. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο… “κάπως” που κέρδισα. Νιώθω τυχερός. Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *