Friday , 26 April 2024

Χρ.Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Η Κυβέρνηση ενεργεί επ’ωφελεία της κοινωνίας όταν αναπτύσσεται η οικονομία

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σήμερα από τη Θεσσαλονίκη το ενδεχόμενο νέας αναθεώρησης προς τα πάνω του ρυθμού ανάπτυξηςτηςοικονομίας για το 2021.

Σε δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo A.E., όπου είχε ύσκεψη με επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, ο κ.Σταϊκούρας δήλωσε: “Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι, με μεθοδικότητα και συστηματικό τρόπο, όταν είναι ασφαλής για την πορεία των δημόσιων οικονομικών της χώρας ενεργεί επ’ ωφελεία του συνόλου της κοινωνίας, ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα”.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τις προβλέψεις διεθνών επενδυτικών οίκων για ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έως και 8,5% σημείωσε, πως “η ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό έναν ρεαλιστικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, 5,9%»”και πως “εκτιμούμε ότι αυτή είναι μία λογική προσέγγιση της πορείας της οικονομίας”. Πρόσθεσε, πάντως, ότι “πράγματι υπάρχουν πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο οι οποίοι είναι ικανοποιητικοί. Θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία στο μέλλον και ανάλογα θα τοποθετηθούμε”.

Προς νέες μειώσεις φόρων το 2022

Μιλώντας, εξάλλου, σήμερα σε εκδήλωση στ Thessaloniki Helexpo Forum ο υπουργός Οικονομκών προανήγγειλε πως αν υπάρξουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, δηλαδή αν επιτευχθούν μεγαλύτεροι ρυθμοί ανάπτυξης από τους προβλεπόμενους από το 2022 και έπειτα, θα μειωθούν περαιτέρω φόροι και εισφορές, ενώ επίσης θα υπάρξει πρόνοια για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων και την ενίσχυση υγείας και παιδείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *