Saturday , 20 April 2024

Χρ.Σταϊκούρας από το ΥΜΑΘ: “Η χώρα επιστρέφει σε ρυθμούς κανονικότητας. Απαιτείται όμως προσοχή και πειθαρχία”

“Η ελληνική οικονομία, όπως και η παγκόσμια, δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία και τις ποικίλες συνέπειές της. Με προσήλωση και συνέπεια στις δεσμεύσεις μας αποδείξαμε έμπρακτα ότι είμαστε αρωγοί της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Και τούτο, γιατί εκτός του αισθήματος δικαίου, έχουμε την βαθιά πεποίθηση ότι η υγιής, στιβαρή, σύγχρονη και αποδοτική επιχειρηματικότητα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την μεγέθυνση και την ανάπτυξη της οικονομίας”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

“Όλο αυτό το τελευταίο διάστημα – πρόσθεσε ο κ.Σταϊκούρας – καταφέραμε, όχι απλά να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για μια δυναμική επανεκκίνηση και ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας μας “ με συνολικά δημοσιονομικά μέτρα και παρεμβάσεις ενίσχυσης ρευστότητας, συνολικού ύψους περίπου 40 δισ. Ευρώ για την περίοδο 2020 – 2021, περιορίζοντας στο βαθμό του εφικτού τον αντίκτυπο της πανδημίας και συνέχισε: “Πλέον, μετά από μία εξάμηνη μάχη με το δεύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας, η χώρα επιστρέφει, σιγά – σιγά, σε ρυθμούς κανονικότητας. Απαιτείται όμως προσοχή και πειθαρχία. Λέξεις κλειδιά για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος για μετάβαση στην πλήρη κανονικότητα. Κανονικότητα που θα σηματοδοτήσει, μεταξύ άλλων και στην ανάκαμψη στην οικονομική δραστηριότητα, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει τον Φεβρουάριο του 2020″.

Περαιτέρω, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι “πέρα από την στήριξη που παρείχαμε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αντεπεξέλθουν στις συνέπειες της πανδημίας, σχεδιάζουμε ήδη την μεταπανδημική εποχή για την χώρα και τους πολίτες. Αισιοδοξώ πως το μέλλον της χώρας και της οικονομίας θα είναι πολύ πιο αισιόδοξο».

Σε περισσότερα από 3,6 δισ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που έδωσε η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους στη Βόρεια Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τόνισε από την πλευράτου ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης. “Συζητήσαμε το σχέδιο για την επόμενη μέρα σε Μακεδονία και Θράκη, η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις της Κ.Μακεδονίας δίνοντας πάνω από 3,6 δις. Ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *