Saturday , 20 April 2024

Χρ.Σταϊκούρας: Και 6ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής τον Μάρτιο – Την επόμενη εβδομάδα οι αποζημιώσεις Νοεμβρίου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Και έκτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής το Μάρτιο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ μεταξύ 11 και 15 Ιανουαρίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς  των ιδιοκτητών που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια το Νοέμβριο, τα ποσά που δικαιούνται και εντός του Ιανουαρίου θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρωθούν και για τα κουρεμένα ενοίκια που εισέπραξαν το Δεκέμβριο.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας, για τον οποίον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα κυμανθεί σε περίπου 400.000 χιλιάδες. Περαιτέρω, πρόσυεσε ότι το Μάρτιο θα ακολουθήσει και 6ος κύκλος με βάση τα στοιχεία του τζίρου για τους μήνες Ιανουάριος-Μάρτιος 2021.

Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό Οικονομικών, υπήρξε βελτίωση σε ότι αφορά τα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά) συγκρίνοντας τα στοιχεία Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε, το διάστημα από 13/12 μέχρι 31/12 οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τροφίμων αυξήθηκαν από το – 59% στο – 40%. Παράλληλα, κατεγράφη και αύξηση 76% στα βιβλιοπωλεία το Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ  άλλοι κλάδοι που φάνηκε ότι βοηθήθηκαν είναι τα αξεσουάρ, τα καλλυντικά, τα φαρμακεία, οι ιατρικές υπηρεσίες, οι Courier και οι τηλεπικοινωνίες.

Aναφορικά με το ενδεχόμενο να μειωθεί το ποσοστό των ηλεκτρονικών αποδείξεων που έπρεπε να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι το 2020, ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να τοποθετηθεί καθώς όπως είπε αναμένει τα τελικά στοιχεία από την κατανάλωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *