Friday , 3 May 2024

Χωρίς δικηγόρους από σήμερα η χώρα – Νεκρώνουν για μία εβδομάδα τα δικαστήρια

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι όλης της χώρας. Διαμαρτύρονται για την τεκμαρτή φορολόγησή τους με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, «με ένα αυστηρότερο πλαίσιο μάλιστα», όπως υποστηρίζουν. Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλογών της χώρας συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα και πρότεινε στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας την καθολική πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από σήμερα, Δευτέρα 27/11 έως και τη Δευτέρα 4/12.

Νέα συνεδρίαση της ολομέλειας
Μάλιστα «λάδι στη φωτιά» έριξε η δήλωση του υφυπουργού Εργασίας, Πάνου Τσακλόγλου, προς τους δικηγόρους «να εγκαταλείψουν τη δικηγορία και να γίνουν ντελιβεράδες, εφόσον δε βγάζουν αρκετά χρήματα». Στις 30 Νοεμβρίου, την ερχόμενη Πέμπτη, θα συνεδριάσει εκ νέου η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενώ εξαπολύεται δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης: «Κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει πέσει στο κενό, διότι η κυβέρνηση επέλεξε την φοροεπιδρομή αντί της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αντί της στήριξής τους», αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.
Οι δικηγόροι επίσης αποφάσισαν:

-Τη συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας από τους δικηγόρους όλης της χώρας.

-Την αποστολή επιστολής στον πρωθυπουργό σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς που μετέχουν στο ενιαίο μέτωπο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων ενάντια στα φορολογικά μέτρα.

-Την προβολή των θέσεων των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων σε τοπικό επίπεδο με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Απέχουν και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης
Και στη Θεσσαλονίκη οι δικηγόροι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του φορολογικού νομοσχεδίου. «Η πρόταση για καθολική αποχή ήταν μια πρόταση που κάναμε ως δικηγορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης στην ολομέλεια των συλλόγων και εννοείται ότι θα την τηρήσουμε. Οι διατάξεις αυτές που προτείνονται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του νομοσχεδίου πλήττουν τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων, είναι εξωπραγματικές και έρχονται να ‘χτυπήσουν’ έναν κλάδο που ήδη έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Φινοκαλιώτης.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο
Υπενθυμίζεται ότι το φορολογικό νομοσχέδιο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου είχαν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο για τροποποιήσεις στις τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου όπως θα κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη του μήνα, ειδικά στο σκέλος της αλλαγής του συστήματος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων. Όπως έχει πει ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, «το υπουργείο θα εξετάσει όλα τα σχόλια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *