Friday , 3 May 2024

Χωρίς νερό, εδώ και 40 ημέρες(!), οι κάτοικοι του Καστού

Του Γ.Κατσιάνη

Το νερό…νεράκι έχουν πει εδώ και 40 ημέρες (!) οι κάτοικοι του Καστού.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του μικρού νησιού που ανήκει στο δήμο Λευκάδας, αν και το πρόβλημα στην υδροδότηση παρατηρείται συχνά, είναι η πρώτη φορά που δεν έχουν νερό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

“Σαράντα περίπου ημέρες χωρίς νερό και το συνεργείο ύδρευσης ήρθε δύο φορές όλες και όλες! Το περιμέναμε από την προηγούμενη Τετάρτη και σήμερα έχουμε Δευτέρα και ούτε ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ! Είναι αδιανόητο και εξοργιστικό”, τονίζει, μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κάτοικος του νησιού, Γιώργος Τριλίβας.

“Πέντε χρόνια φωνάζουμε για τα αυτονόητα είναι πραγματικά θλιβερό και απαράδεκτο που σας το επιτρέψαμε. Πόσο τραγικοί είσαστε σαν αρχαία τραγωδία. Πόσο θυμό πόση απογοήτευση πόση πίκρα μπορούμε να αντέξουμε ακόμη εξαιτίας της δικιά σας ανικανότητας”, σημειώνει η διαχειρίστρια της ομάδας “Καστός Ιουνίου Πελάγους”, Έμυ Πέρσα,

Τι υποστηρίζει ο δήμος Λευκάδας

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καστού, Χαρ. Γιαννούτσος ζητά να γίνει γενικευμένη συντήρηση του δικτύου έτσι ώστε να υδροδοτούνται όλα τα σπίτια.

“Όποιος εντοπιστεί να κλείνει βάνες, θα τον στείλω αμέσως στον εισαγγελέα”, σημειώνει σε γραπτή του απάντηση σε κάτοικο του Καστού ο κ. Γιαννούτσος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *