Monday , 13 May 2024

Χωρίς ταξί αύριο η Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Χειρόφρενο τραβούν αύριο, Τετάρτη οι ιδιοκτήτες ταξί, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ).

Αφορμή για την κινητοποίηση είναι τα μέτρα που προβλέπονται για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

“Σκοπός είναι η δικαίωση του κλάδου απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα που έχει στην διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών και έχει σαν αποτέλεσμα την φορολογική και οικονομική αφαίμαξη των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων. Σε όλο αυτό προστέθηκε σήμερα η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι όλες οι μεταφορές παραμένουν στο Φ.Π.Α 13%, με εξαίρεση τον κλάδο των ταξί που θα παραμείνει μέχρι 01/07/24 όπου και θα επαναξιολογηθεί το αν και εφόσον θα παραμείνει ή όχι στο 13%”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αυτοκινητιστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9.30 στην οδό Μ. Ψελλού και θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή με κατάληξη το Διοικητήριο, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα κοινό και με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *